EU komisija subvencionira preregulisana mala preduzeća novcem poreskih obveznika

“Nije nedostatak novca iz EU ono što šteti malim i srednjim preduzećima, već su to besmislene količine regulacija i opterećavajućih propisa koji dolaze iz ovog parlamenta.” . . . “Mi moramo osigurati da štetne, skupe, i birokratske legislacije budu ukinute. Ukoliko je Komisija ozbiljna u nakani da pomaže malim i srednjim preduzećima za budućnost, onda mora prioritizirati rješavanje uzroka problema, umjesto popravljanja situacije sa novcem poreskih obveznika.”

• Evropski parlament, Strasbourg, 28. oktobar 2015.

• Margot Parker MEP, UK Independence Party (East Midlands), Europe of Freedom and Direct Democracy (EFDD) group | http://www.margotparkermep.uk @MargotLJParker

• Debate: Access to finance for SMEs

Commission statement

[2015/2906(RSP)]

....................

• Video: EbS (European Parliament)

Izvor :UKIP MEPs YouTube kanal.

Transkript:

Predsjedavajući:

U ime EFDD grupe, madam Margot Parker, jedna minuta, molim preuzmite podij.

Margot Parker:

Hvala Vam Predsjedniče. Ova diskusija večeras me podsjeća na staru izreku: "Daj čovjeku ribu i nahranio si ga za jedan dan. Ako naučiš čovjeka da peca, nahranio si ga za cijeli život." Dok razgovaramo o pristupu financijama za mala i srednja preduzeća, mi u stvari samo odlagamo raspravu o stvarnim svakodnevnim problemima sa kojima se suočavaju mala i srednja preduzeća u EU. Jer nije nedostatak novca iz EU ono što šteti malim i srednjim preduzećima, već su to besmislene količine regulacija i opterećavajućih propisa koji dolaze iz ovog parlamenta.

Mala i srednja preduzeća su kičma naše ekonomije. Oni predstavljaju preko 99% biznisa i obezbjeđuju milione radnih mjesta, i pružaju ključne usluge našim građanima. Da bi se osiguralo da dugoročni prosperitet i razvoj malih i srednjih preduzeća ne bude ugušen, moramo staviti mala i srednja preduzeća u središte svih budućih odlučivanja. I moramo osigurati da štetne, skupe, i birokratske legislacije budu ukinute. Ukoliko je Komisija ozbiljna u nakani da pomaže malim i srednjim preduzećima za budućnost, onda mora prioritizirati rješavanje uzroka problema, umjesto popravljanja situacije sa novcem poreskih obveznika. Hvala Vam.

Preveo Jadranko Brkić

 

Video: 

Komentari

Objavi novi komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Ovo pitanje je za potvrdu da ste vi validan korisnik i da onemogucimo automatizirane spam poruke.