Ovakve porezne reforme trebamo

Izvod iz republikanske debate za predsjednika 2012 godine.

VODITELJ: Ajmo postaviti pitanje o *zadržavanju* novca. Za sve kandidate. Koja je najviša stopa poreza na dohodak koju bi bilo koji Amerikanac trebao plaćati? Tražimo broj.

RICK PERRY: Flat tax. 20%. Jednostavno. Neka bude jednostavno.

RICK SANTORUM: Moj plan ima dvije stope, 10% i 28%, koja je bila najviša stopa nakon što je Ronald Reagan srezao poreze.

MITT ROMNEY: Volio bih ju spustiti na 25%, no trenutno je 35%, tako da bolje plaćajte ono što je zakonski naređeno. No u konačnici, ajmo ju spustiti što niže, bilo to 20% ili 25%, ali plaćati više od 25%, po meni uzima previše novca iz naših džepova.

VODITELJ: Dakle najviša stopa bi po vama bila 35%?

MITT ROMNEY: To je trenutna stopa, no volio bih nas vidjeti na 25%.

NEWT GINGRICH: Volio bih vidjeti jednu stopu od 15% i volio bih da smanjujemo državu da bude u skladu s poreznim prihodima, a ne da povećavamo poreze kako bi nadoknadili državnu potrošnju.

RON PAUL: Trebali bismo imati najnižnu stopu koju smo ikada imali, i sve do 1913 to je bilo 0%. Što je loše u tome? Htio bih se još nadovezati na to, jer je pitanje o porezima uglavnom varljivo. Naime, svaki put kada država troši novce - to je porez. Može trošiti, zaduživati se i tiskati novce.

Okrutni porez koji danas napada američki narod, umirovljenike, je inflacijski porez (inflacija). Obezvrijeđenje našeg novca koje dovodi do pada životnog standarda. Iz toga razloga, ja želim i inlflacijski porez spustiti na 0%.

VODITELJ: Dakle vaš odgovor je 0%?

RON PAUL: 0%!

 

Izvor: UnfilteredView YouTube kanal.

Preveo Matej Hittner

Video: 

Komentari

Objavi novi komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Ovo pitanje je za potvrdu da ste vi validan korisnik i da onemogucimo automatizirane spam poruke.