Manja je šteta od heroina nego od socijalne države

Kad netko u obitelji konzumira heroin onda drugi članovi obitelji vide razorne posljedice istog i taj im ukućanin postane primjer svega što ne valja. Svi koji ne žele završiti loše upiru prstom u njega kao onoga tko je završio loše i on im postane opomena.

Međutim kada netko prima socijalnu pomoć onda povuče i druge iz svoje obitelji za sobom, uključujući i svoju djecu. Tako se stvara začarani krug, gdje je primanje socijalne pomoći stil života, koji se prenosi s generacije na generaciju. Djeca takvih roditelja i sama imaju tendenciju nastaviti lošu praksu svojih roditelja.

Socijalna država je čisto zlo. Nema u njoj sućuti, nema solidarnosti. Samo stvara nove narkomane navučene na državni proračun i reproducira nove naraštaje besposličara. Socijalna država također guši međuljudsku solidarnost i odgovornost, kako potencijalnih primatelja, tako još više i davatelja socijalne pomoći.

Danas smo došli do toga da se ljudi ne brinu niti za svoje vlastito dijete i nemoćnog roditelja već očekuju od države da se pobrine za njih. A kamoli da pomognu svom rođaku, susjedu ili članu iz župe.  Socijalna država osim toga uništava obitelji i razara zdrave odnose. Država praktički subvencionira reproduciranje vanbračne djece; što više djece majka ima izvan braka to više novaca dobije od države.

Komentari

Objavi novi komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
CAPTCHA
Ovo pitanje je za potvrdu da ste vi validan korisnik i da onemogucimo automatizirane spam poruke.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.