Edward Snowden: Ono što je ispravno i pogrešno je veoma drugačiji standard od onog što je zakonito i nezakonito

“Pitam se kada je po njegovom mišljenju Amerika bila slavna. Jer, ako se sjećate šta smo uradili izdajnicima 1776. i kasnije, učinili smo ih predsjednicima. Mi smo zemlja koja je rođena iz čina izdaje protiv vlade koja je izmakla kontroli.” Edward Snowden u intervjuu za ABC News. Izvor: Donna Hawkins YouTube kanal.

ABC News:
Donald Trump je napisao tvit o Vama 2014. godine, gdje kaže “Snowden je izdajnik.” Kada je naša zemlja bila slavna, znate šta smo tada radili izdajnicima? U međuvremenu, njegov izbor za direktora CIA, kongresmen Mike Pompeo iz kanzasa Vas je nazvao lažovom i kriminalcem, a najmanje u jednom intervjuu je takođe pozvao na Vaše ubistvo. Kakva je Vaša reakcija?

Edward Snowden:

Pitam se kada je po njegovom mišljenju Amerika bila slavna. Jer, ako se sjećate šta smo uradili izdajnicima 1776. i kasnije, učinili smo ih predsjednicima. Mi smo zemlja koja je rođena iz čina izdaje protiv vlade koja je izmakla kontroli. Eh sada, to ne znači da je kršenje pravila nešto što treba da se dešava stalno. Ali uvijek treba praviti razliku da ono štо je ispravno i pogrešno je veoma drugačiji standard od onog štо je zakonito i nezakonito. Zakon nije zamjena za moral, ovdje danas ili onda.

ABC News:

Hoćete reći da je ono što ste učinili ispravno?

Edward Snowden:

Ja mislim da

ABC News:

Ili zakonito? Ili oboje?

Edward Snowden:

Ja to ne bih bio učinio da nisam vjerovao da je bilo ispravno.

Video: 

Komentari

Objavi novi komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Ovo pitanje je za potvrdu da ste vi validan korisnik i da onemogucimo automatizirane spam poruke.